Povodně - 20 let poté

Spustili jsme pro Vás nový speciální povodňový web www.povodne97.cz

Klára na Haiti

Sledujte online zápisky z mise na Haiti...

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

MŠ Kobzáňova malovala pro stacionář

Předposlední listopadové odpoledne se Stacionář Magnolia Charity Vsetín rozezněl dětskými hlásky. Na tradiční vernisáž obrázků totiž přišly děti z Mateřské školy Kobzáňova.

Adventní koncert pro Charitu Vsetín

Mužácký pěvecký sbor Kosáci z Ratiboře o 1. neděli adventní spolu se svými hosty a krásnými zpěvy rozezněl a naplnil kostel Nanebevzetí Panny Marie ve Vsetíně.

"Andílci" poletovali, zdravotní sestry a pečovatelky zpívaly

Netradiční zážitek připravily svým klientům pracovnice střediska sv. Alžběty Charity Olomouc. S přípravou programu na Mikulášskou besídku si totiž vystačily samy. Nacvičily koledy, vyrobily dárky, připravily občerstvení a na závěr přivedly své vlastní ratolesti přestrojené za anděly a čerty. Nikdo netušil, že mezigenerační setkání bude tak obrovskou vzpruhou pro všechny zúčastněné…

Charita Zlín má svého ´Pracovníka roku 2017´

Peníze jsou v každém oboru lidské činnosti důležité a je to tak i u nás. Ale co je pro mě mnohem důležitější, a ne jenom pro mě, ale především pro uživatele našich služeb je to, že často společně se svojí prací přináší naši pracovníci lidem i srdce na dlani. Potom můžeme říkat, že nejen podáváme ruku v nesnázích, ale často přinášíme i trochu radosti těm, kteří jsou často ve složitých životních situacích. A to si myslím je důležitější, než peníze. Tuto nadhodnotu je proto nutné ocenit. Ocenění jsme nazvali, jak jinak, než ´Ruka podaná v nesnázích´.

Vánoční balíčky zamíří na Ukrajinu k 341 chudým dětem. Nejmladšímu je 1 rok

Olomouc – I letos udělají čeští dárci radost chudým dětem na Ukrajině. Jejich Vánoční balíčky převeze Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na Ukrajinu v úterý 12. prosince. Dárcům se podařilo nastřádat balíčky pro 341 dětí, což je o 37 více než loni. Nakládání balíčků začne v pondělí 11. prosince v 8.15 hodin přímo v sídle Charity na adrese Křížkovského 6.

Charita: Nikdo nesmí na ulici zmrznout!

Nastupující mrazivé počasí znamená pro lidi bez domova ohrožení života. Víc než jindy proto hledají útočiště v denních centrech a azylových domech. Charita s tím počítá a rozšiřuje své kapacity. Zavedla mimořádná opatření, jako jsou „teplé židle“ či vyhřívané buňky. Kromě krátkodobého útulku a okamžité nabídky teplého jídla lidem na okraji nabízíme také pomoc s tím, jak se dostat z kolotoče dluhů a odrazit se ode dna.

Tak nějak asi vypadá Ježíškova dílna …

Poděkování dárcům projektu ´Vánoční balíček´

"Jé, tady snad bydlí Ježíšek," vydechla překvapená paní doručovatelka, když přišla s páteční zásilkou do, balíčky zaskládané, kanceláře zlínské Charity. Bylo opravdu nač se dívat. Celá jedna stěna byla zaskládána úhledně zabalenými třiapadesáti dárky všech velikostí a kupou sladkostí. Tak nějak si děti asi představují dílnu, kde TO má před Vánocemi Ježíšek všechno nachystané, než začne nadělovat ...

Na Svatém Kopečku vznikne nový domov pro nemocné a opuštěné

Olomouc, Svatý Kopeček - Charita Olomouc děkuje sestrám premonstrátkám za poskytnutý prostor pro novou službu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u Olomouce. Domov bude sloužit chudým lidem, kteří jsou v důsledku špatného zdravotního stavu odkázáni na pomoc druhých. Provoz dvou propojených služeb, azylového domu a pečovatelské služby, zahájí středisko Samaritán v prostorách zařízení už od 1. února 2018.

Příprava materiálu, pečetění pokladniček. Charita chystá osmnácté tříkrálové koledování

Olomouc – Pracovníci a dobrovolníci Charity Olomouc se v těchto dnech nezastaví. Probíhá příprava jedné z největších dobrovolnických akcí ve prospěch potřebných v České republice, která v lednu oslaví již osmnácté narozeniny. Do jednotlivých obcí a farností olomouckého děkanátu je před tříkrálovým koledováním třeba přichystat, rozdělit a rozvést potřebný sbírkový materiál. Tříkrálová sbírka 2018 se uskuteční tradičně v první polovině ledna.

Nakládání Kontejneru pro Haiti začíná. Pojedou v něm i čtyři tatrovky

Olomouc Čtyři tatrovky zaparkují mezi humanitární pomocí v Kontejneru pro Haiti, který Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) v těchto dnech vypravuje do Karibiku. Plastové hračky potěší malé děti ze severozápadní části země, kde ACHO už dlouhá léta pomáhá. Nakládání čtyřicetistopého kontejneru začne tento čtvrtek dopoledne v charitním skladu v olomoucké Holici. Sklolaminátové desky pro stavbu přístřeší, 28 šicích strojů, vybavení pro šicí dílnu, nářadí, oblečení, zdravotní a školní pomůcky či školní lavice a židle a sportovní potřeby pro děti doplují na Haiti během ledna 2018.

Pomáhejte s námi na Haiti a na Ukrajině

Chci se stát dobrovolníkem