KLÁRA A MARTIN NA HAITI

Klára a Martin jsou zpět z Haiti. Přečtěte si jejich zápisky z cest, prožívejte s nimi...

TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2017

DĚKUJEME za Vaši štědrost. Podívejte se, kde Vaše příspěvky pomohou...

Postní almužna 2017

Kdo se postí, ať je milosrdný...

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Serjožka i tatínek se navzdory dluhům stále usmívají

Vladimir Cerbov, zástupce Charity ČR v Moldavsku, minulý týden navštívil dvoučlennou rodinu Serjožky Andronica a jeho otce Iona. Kvůli zdlouhavé infekci nemohl dnes dvacetiletý mladý muž trpící chorobným stažením svalů loni podstoupit žádnou z plánovaných operací. Dar z roku 2016 tak musel jeho otec využít na léčbu, nákup léků, zdravotnického materiálu a návštěvy u lékaře.

Jižní Súdán závisí na pomoci zvenčí

Části Jižního Súdánu trpí hladomorem v důsledku trvající občanské války, sucha a selhání práva a pořádku. William Okot de Toby, výkonný ředitel Charity Torit působící v jihovýchodní části země, zodpověděl otázky pracovníků z Caritas Internationalis.

Charita Olomouc poděkovala tříkrálovým dobrovolníkům za nasazení a obětavost

Plný kostel tříkrálových koledníků, kino, výstava, dárky, pohoštění, tombola a k tomu všemu příjemná a milá atmosféra. To vše zažily v sobotu 18. března na již tradiční akci Den pro malé a velké krále čtyři stovky dětí z olomouckého děkanátu. Odevšad zaznívala slova: „Děkujeme, příště do toho jdeme zas, i když to bylo letos náročné, díky za tuto akci, krásný film a super ceny!“ Na přípravě sobotní akce se kromě organizátorů a pracovníků podílelo i 27 dobrovolníků...

Světový den sociální práce 2017: podpora komunit a udržitelnosti prostředí

Světový den sociální práce letos připadá na 21. března 2017. Diecézní charita České Budějovice poskytuje služby v oblasti sociální více než čtvrt století. Pomáhá lidem v nouzi na jihu Čech a formou humanitární činnosti působí také v zahraničí. Jednou z činností, na které se zaměřuje, je i podpora komunit.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Zemřel Miloslav kardinál Vlk. Iniciátor vzniku Diecézní charity Č. Budějovice

V sobotu 18. března 2017 zemřel Miloslav kardinál Vlk. Bylo mu 84 let. Rodák z jihočeské Líšnice, který po revoluci jako tehdejší českobudějovický biskup inicioval vznik Diecézní charity České Budějovice.

Žehnání nových prostor Charity Svitavy

Ve čtvrtek 16. 3. 2016 při příležitosti děkanátního setkání kněží požehnal prezident ACHO, mons. Bohumír Vitásek, Charitě Svitavy nové prostory na Polní ulici č. 2.

Charita ČR bude v Iráku blíže potřebným, zakládá zde vlastní pobočku

V prosinci loňského roku a v lednu toho letošního se Charitě ČR podařilo rozdat 800 balíčků humanitární pomoci v těsné blízkosti mosulské bojové linie, a to ve spolupráci s polskou organizací Polska Akcja Humanitarna a iráckou RNVDO. Nyní v Iráku Charita ČR zřizuje vlastní pracoviště.

Konflikt v Sýrii vstupuje do sedmého roku své existence

Válka v Sýrii začala 15. března roku 2011. O šest let později se země nachází uprostřed zkázy. Světové Charity působí jak v Sýrii samotné, tak v okolních zemích, které přijímají většinu uprchlíků. I evropské pobočky pečují o statisíce těch, kteří utekli hledat bezpečí.

Pro lidi bez domova se sníženou soběstačností

OLOMOUC - V Olomouckém kraji chybí služba pro nemocné lidi bez zázemí, kteří jsou odkázáni na pomoc druhých. Jedná se o lidi se zdravotním postižením, kteří například v důsledku amputace přišli o nohu nebo jsou v rekonvalescenci po nemoci či úrazu, i o lidi nalézající se v hraniční situaci v důsledku psychických omezení, duševních onemocnění a závislostí. V nejbližších letech plánuje Charita Olomouc přesun části stávajících služeb do nově získaných prostor v Olomouci – Řepčíně. Uvolněné místo ve Wurmově ulici tak bude do budoucna sloužit lidem bez domova se sníženou soběstačností.