TŘÍKRÁLOVÁ SBÍRKA 2018

Tři králové koledovali ve prospěch potřebných 1. - 14. 1. 2018. Co se dálo...

Postní almužna 2018

Kdo se postí, ať je milosrdný...

Studenti práv budou pomáhat klientům Dluhové poradny

Právnická fakulta podepsala smlouvu o spolupráci s Charitou Olomouc. Získala tak zajímavého partnera pro zajištění odborných praxí studentů. Charita má zase na oplátku odbornou záštitu svého bezplatného poradenství, které poskytuje klientům v rámci Dluhové poradny.

Postní doba nás vybízí ke skutkům lásky

O první postní neděli 18. února obdrží věřící v kostele papírovou schránku „postničku“. Do schránky vkládají finanční prostředky, které ušetřili odříkáním si během čtyřicetidenního postního období. Almužna v církvi je spjata již s dobou novozákonní. Stejně jako apoštol Pavel tehdy vyzýval korintské věřící, aby následovali příkladu církve v Makedonii, která uspořádala sbírku pro chudé bratry a sestry v Jeruzalémě, vyzývá v dnešní době církev prostřednictvím Postní almužny i nás, abychom pamatovali na potřebné nejen modlitbou, ale i skutkem lásky.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Nejdříve obdiv a vzpomínky, pak splněné přání

Jarda, Milan a Zdeněk, v prvních lednových dnech pak Kašpar, Melichar a Baltazar. A to už pěkně dlouho, přesně tak dlouho, jak trvá projekt Tříkrálová sbírka Charity Česká republika. Své putování ulicemi Nivy ve Zlíně rozšířili o jeden ne zrovna malý dům. Vlastně domov. Domov pro seniory na protilehlém kopci na Burešově. "Je to radost," odpovídá na dotazy, proč právě tam vedou královské kroky, jeden z nich. Ani letos jej nevynechali.

Lidé myslí na druhé. Tříkrálová sbírka v olomouckém děkanátu překonala loňský výtěžek

Olomouc – Výsledek Tříkrálové sbírky dokazuje, že lidé mají otevřená srdce pro potřeby druhých. Charita Olomouc vybrala díky štědrosti dárců rekordních 1.650.184 korun. Získaná částka překonala loňský výtěžek o více než dvě stě tisíc korun. Tři králové koledovali nejen v ulicích vesnic a měst, ale i na městských a krajských institucích. Do výsledku sbírky se v letošním roce promítla vstřícnost a štědrost dárců i příznivé lednové počasí. Výnos poputuje v Charitě Olomouc k nejchudším a nejslabším: seniorům, nemocným, handicapovaným, rodinám v tísni a osobám bez zázemí.

Slzy štěstí, pevné objetí, radost i únava = 3k2018

Tříkrálová sbírka 2018 v Charitě Zlín = 339 zapečetěných kasiček = až 1.300 dobrovolníků v ulicích = 4 města vč.místních částí a 44 obcí. Podtrženo, sečteno = 32.715 kusů platidel, 1.994,8 m bankovek, 165,3 kg mincí.

Tříkrálové sbírka 2018 na Zlínsku = 2.104.879,-Kč = děkujeme Vám!

Výtěžek Tříkrálové sbírky v Charitě Vsetín letos poprvé překonal hranici 1 miliónu korun!

Mimořádně příznivé počasí, velký počet obětavých koledníků i vedoucích a štědrost mnoha dárců společně přispěly k tomu, že v letošním ročníku Tříkrálové sbírky byl překonán rekord a celkový výtěžek dosáhl za vsetínskou Charitu neuvěřitelné výše

1 118 145 korun!

Tříkrálové koledníky můžete potkat ještě o tomto víkendu, výsledky slibují rekord

V neděli 14. ledna naposledy vyjdou do ulic koledníci letošní Tříkrálové sbírky, po tomto datu je již nepotkáte. Do celostátní sbírky organizované Charitou Česká republika, jejíž výtěžek je určen zejména na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci, je však možné přispívat celoročně. Na většině míst se teď sčítají vykoledované peníze. Výsledek sbírky pravděpodobně překoná loňský rekord.

Olomoucký biskup v roli krále žehnal lidem v ulicích

Olomouc – Kostýmy Tří králů oblékli v pátek 5. ledna olomoucký biskup Antonín Basler, vedoucí střediska Samaritán Petr Prinz a ředitel hospice na Svatém Kopečku Jiří Borik. Tradiční tříkrálová koleda v doprovodu flétnistek z konzervatoře zazněla na radnici, na kurii Arcibiskupství olomouckého, na rektorátu Univerzity Palackého i v mateřské školce Ovečka. Tři králové procházeli dopoledne olomouckými ulicemi od katedrály sv. Václava přes Univerzitní ulici až na Horní náměstí. Mnozí kolemjdoucí, kteří poznali v jednom ze Tří králů novopečeného olomouckého biskupa Antonína Baslera, prosili o požehnání…

Tříkráloví koledníci z jižní Moravy a z Vysočiny dostali požehnání

V úterý 2. ledna proběhlo oficiální zahájení Tříkrálové sbírky na jižní Moravě a Vysočině v brněnské katedrále na Petrově. Asi třem stovkám koledníků během mše udělil zvláštní požehnání pomocný biskup Mons. Pavel Konzbul. Již tradicí je také kolednická soutěž o ceny a drobné dárky a občerstvení pro všechny zúčastněné. Děkujeme všem, kteří se požehnání zúčastnili nebo jej podpořili!

Pomáhejte s námi na Haiti a na Ukrajině

Tříkrálová sbírka 2018

Náš výtěžek
28 387 035 Kč