Povodně - 20 let poté

Spustili jsme pro Vás nový speciální povodňový web www.povodne97.cz

Klára na Haiti

Sledujte online zápisky z mise na Haiti...

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Barbora Vlasová, zástupkyně Charity ČR v Kambodži, Mons. Figaredo, apoštolský prefekt Battambangu a šéf Caritas Cambodia a Vlastimil Tesař, Chargé d´Affaires z české ambasády v Phnom Penh. Foto: Ambasáda ČR

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Zuzka Krasňáková: Baví mě přinášet radost a obdarovávat druhé

Návštěvníci Bistré krávy na Wurmově 5 ji znají jako usměvavou baristku, ale málokdo ví, že sympatická slečna Zuzka Krasňáková vlastní kreativní ateliér, tzv. „Kreateliér“, který se velmi zeširoka zaměřuje na ruční tvorbu nejrůznějších výrobků, ozdob, domácích dekorací i zajímavých oděvních kousků. Tvoření se Zuzkou si mohli vyzkoušet návštěvníci workshopu „Smetí nebo módní doplněk?“ ve středu v odpoledních hodinách v kavárně Betreka v rámci Dnů boje proti chudobě 2017. Vyrábělo se z korku a plastových lahví, šilo ze starých triček… Účastníci si z workshopu odnesli vlastnoručně vyrobené a namalované náušnice, ozdobná ramínka, plátěné tašky z obnošeného šatstva, dekorační ozdoby z plastu, brože z knoflíků…

Brněnský Koláč pro hospic vynesl přes 92 tisíc Kč. Děkujeme!

Diecézní charita Brno uspořádala další ročník Koláče pro hospic. Jedním z tradičních míst jeho konání je Brno. Kromě stánkového prodeje se zde Koláč pro hospic poprvé konal formou pozvání do brněnských firem. Po rozpečetění sbírkových kasiček bylo sečteno 92 509 Kč darů. Výtěžek podpoří lidi s nevyléčitelným onemocněním a jejich rodiny, kterým pomáhá charitní hospicová péče. Děkujeme brněnské veřejnosti, brněnským firmám a jejich zaměstnancům a dobrovolníkům, kteří Koláč pro hospic podpořili!

Dejme starým věcem novou šanci. Olomoucké Dny boje proti chudobě 2017

Olomouc - Bleší trhy, oblečení z druhé ruky, pouliční kavárna s výbornou Fair Trade kávou a módní přehlídka "on the street", to vše byla úterní akce na Horním náměstí v Olomouci "Dejme věcem novou šanci." Módní přehlídka Charity Olomouc nabídla pestrý koktejl outfitů z prodejny U Samaritána jak pro všední den, tak i nadcházející zimní čas či sváteční večery. Z pokladů obchůdku namixovala agentura ekologické módy Green dressmakers a do života uvedly půvabné olomoucké studentky dobrovolnice. Výtěžek z prodaných modelů byl věnován na podporu dobročinného šatníku pro lidi ohrožené chudobou.

Mikrojesle Charity Valašské Klobouky pomáhají řešit nezaměstnanost

Mikrojesle Charity Valašské Klobouky

Brumov-Bylnice – Jaké to je posedět v hasičském autě. To už vědí děti, které navštěvují mikrojesle Charity Valašské Klobouky. Jesličky totiž nechala Charita zřídit v části zbrojnice dobrovolných hasičů v Brumově – Bylnici. O děti se navíc starají chůvy, které jsou shodou okolností ženami hasičů. Mikrojesle fungují již třetím týdnem, podporují zaměstnanost v dané oblasti...

Módní přehlídka, pouliční kavárna, bleší trh. Dny boje proti chudobě 2017

Olomouc – VII. ročník Dnů boje proti chudobě odstartuje v Olomouci 9. října v prostorách Caritas - Vyšší odborné školy sociální Olomouc přednáškou „Zero Waste aneb život bez odpadu“. Program vyvrcholí v úterý 10. října v 15:00 na Horním náměstí módní přehlídkou nejzajímavějších outfitů z obchůdku u Samaritána. Dny věnované problematice konzumního způsobu života a jeho dopadu na životní prostředí budou v Olomouci pokračovat dalšími workshopy včetně ekumenické bohoslužby až do 13. října.

Řád Elišky Přemyslovny si odneslo patnáct žen. Oceněnou je i Michaela Rafajová

„Když jsem slyšela, jaké ženy ocenění přebírají, byla jsem v údivu. Nezakládám školy, nejsem spisovatelka, ani veřejně známá a přesto jsem tady a přebírám takovéto poděkování za svoji práci. Uvědomila jsem si, jak je to pěkné, že mne charita na cenu nominovala. Cítila jsem se opravdu moc dobře a řekla si, že bych měla ve svém životě také ´něco´ udělat,“ řekla Michaela Rafajová, která ocenění vnímá jako poděkování celému kolektivu zlínské pečovatelské služby.

Dny boje proti chudobě 2017 upozorní na problematiku konzumu

V říjnu proběhne v Olomouckém kraji VII. ročník Dnů boje proti chudobě, na jehož pořádání se spolupodílí Armáda spásy v České republice, Charita Olomouc a Caritas - Vyšší odborná škola sociální Olomouc. Ve třech moravských městech se uskuteční ve dnech od 9. do 13. října řada společenských a propagačních akcí s cílem přiblížit veřejnosti dopady globalizovaného světa na společnost. Stěžejním tématem letošního ročníku je problematika způsobu života konzumní společnosti, v níž dochází k nadměrné materiální i potravinové spotřebě oproti skutečným základním potřebám.

Papež František zahájil kampaň na podporu migrantů

Share the Journey. Foto: Osservatore Romano

Posílit vztahy mezi migranty, uprchlíky a komunitami. Takový je cíl dvouleté celosvětové kampaně Caritas Internationalis (CI) nazvané „Share the Journey“, kterou dnes v průběhu generální audience zahájil papež František. Tato kampaň představuje odpověď CI na výzvu papeže Františka k otevřenosti vůči lidem na cestě.

Charita Olomouc přispěje k vybavení šicí dílny na Haiti. Díky dárcům a krejčovským firmám

Olomouc - Do sbírky Kontejner na Haiti míří z Centra materiální pomoci (CMP) Charity Olomouc šicí stroje a půl tuny metráže a krejčovských potřeb. Do sbírky se zapojila prostějovská firma Koutný, která darovala celkem 2 tisíce metrů látek pro výrobu oděvů včetně drobné krejčovské přípravy. Šicí stroje, textilie a další krejčovské pomůcky využijí sestry z řádu sv. Josefa pro nově vznikající šicí dílnu pro haitské ženy a dívky v Gonaïves. V návaznosti na dar metráže pro Haiti věnuje firma Koutný Charitě 2 200 kusů pánského ošacení.

Pomáhejte s námi na Haiti a na Ukrajině

Tříkrálová sbírka 2017

Náš výtěžek
25 905 804 Kč