Na Wurmově ulici v Olomouci startuje nová prodejna DOBRODRUHÁ

Olomouc – Charita Olomouc zve do nové netradiční prodejny se zajímavým sortimentem v originálně upravených prostorách bývalé kavárny Betreky na Wurmově 5. Nový charitní obchod zároveň vytvoří prostor pro pracovní rehabilitace lidí v nepříznivé sociální situaci. Prodejnu navrhla a v rámci sponzorského daru i vybavila globální společnost EYELEVEL. Slavnostní otevření a požehnání prodejny se uskuteční v úterý 19. června v 16:00 hodin.

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Co obvykle děláme. Snímek Tomáš Pospěch

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela nové sídlo

V úterý 12. června Diecézní charita České Budějovice slavnostně otevřela své nové sídlo na adrese Kanovnická 18. Novým prostorám požehnal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil za účasti pozvaných hostů mj. z Krajského úřadu Jihočeského kraje, Magistrátu města České Budějovice, světícího biskupa a prezidenta Charity Česká republika Pavla Posáda, a také obou bývalých ředitelek Diecézní charity České Budějovice – zakladatelky Heleny Fáberové a dlouholeté ředitelky Michaely Čermákové.

Zkvalitňování a příprava nových služeb i přehled celoročních aktivit. Výroční zpráva 2017

Výsledky hospodaření za uplynulé účetní období, naplnění stanovených cílů jednotlivých služeb i předznamenání nových vyhlídek a proměn organizace, která je povolána katolickou církví, aby odpovídala na potřeby lidí ocitajících se v nouzi, představila ve své výroční zprávě Charita Olomouc. To vše doplněno fotografiemi z charitních akcí a příběhy lidí, kteří díky fungujícím službám nalezli v tíživém období v Charitě pomoc i útočiště.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Vernisáž ve Stacionáři Magnolia Charity Vsetín

Již 33. vernisáž v budově Charity Vsetín se pro tentokrát nesla v duchu kamarádství s dotekem hebkého plyše. Své obrázky s námětem „Můj plyšový kamarád“ se nám rozhodla věnovat MŠ Jasenka. A společně jsme se s nimi sešli ke slavnostnímu otevření výstavy 23. 5. 2018.

Noc kostelů 2018. Do katedrály zavítalo na tři tisíce návštěvníků

Olomouc – Novogotická olomoucká dominanta zvaná též dóm sv. Václava přilákala v pátek na 3324 účastníků. Charita Olomouc představila při příležitosti celorepublikové akce Noci kostelů služby, které poskytuje na území olomouckého děkanátu již čtvrtstoletí.

Dobročinná kavárna a výstava fotografií

Brumov-Bylnice -  Charita Valašské Klobouky ve spolupráci s Arcidiecézní charitou Olomouc pořádá "Dobročinnou kavárnu" na podporu projektu pro africkou Zambii.

POSTNÍ ALMUŽNA

Chceme se s Vámi podělit o radostnou skutečnost, kterou přinesl výsledek letošní Postní almužny, který činil za vsetínskou Charitu (zahrnuje farnosti Vsetín, Valašská Polanka, Hošťálková, Lidečko a Francova Lhota + příslušné filiálky) 110 507,- Kč. Za Vaši štědrost Vám patří upřímný dík a Pán Bůh zaplať!

Zlínská pouť charit olomoucké arcidiecéze

... tentokrát v krásném mariánském poutním místě Štípa

Z třinácti charit se poutě zúčastnilo na jedno sto padesát pracovníků, příznivců a dětí. Přivítal je Mons. Bohumír Vításek, prezident Arcidiecézní charity Olomouc, všechny přítomné pozdravil místní kněz, P. František Sedláček. Slova se ujal a všem hostům, pracovníkům zlínské Charity, otci Františkovi a štípským farníkům, poděkoval ředitel zlínské Charity, Vlastimil Vajďák. Foto Charita Zlín a Člověk a víra.

Pomáhejte s námi na Haiti a na Ukrajině

Chci se stát dobrovolníkem