Daránek

Daránek dětem: Maminka Věra by chtěla dát dětem vše, ale není to možné
13. dubna 2021 Daránek

Daránek dětem: Maminka Věra by chtěla dát dětem vše, ale není to možné

Život běžné funkční rodiny zcela změnila tragická událost, kdy rodina důsledkem ničivého požáru přišla o dům, kde do té doby spokojeně vyrůstaly tři krásné zdravé děti. Otec dětí však situaci nezvládl a problémy začal řešit alkoholem. Velmi rychle propadl závislosti a následovalo to, co většinou v těchto situacích nastává. Přišel o zaměstnání a rodina se dostala do finančních potíží. Snaha o jakékoliv řešení byla z jeho strany nulová, přestal se zajímat o děti a mamince nezbývalo než vzít situaci do svých rukou. Následoval rozvod, děti byly svěřeny do péče maminky a ta zůstala na všechno sama.

Daránek dětem: Dětství Adélky v Domě pro matky v tísni
12. dubna 2021 Charita Česká republika

Daránek dětem: Dětství Adélky v Domě pro matky v tísni

Adélka bydlela s maminkou a mladší sestrou v jednom pokoji malého panelového bytu; druhý pokoj obývali děda a babička. Společná kuchyň byla tak malá, že se v ní museli střídat. Adélka má ještě pradědečka, a když se mu přitížilo a už se o sebe nedokázal postarat, vzala si ho rodina k sobě. V nevelkém bytě se tak ještě víc mačkali a čtvrťačka Adélka přišla v době distanční výuky o jakoukoli možnost soustředit se na učení. Nemohla si ani v klidu volat s kamarády, kteří jí moc chybějí.

Daránek dětem: Sportovní přání čtyř sourozenců
6. dubna 2021 Charita Česká republika

Daránek dětem: Sportovní přání čtyř sourozenců

Janička, Jitka, Dominik a Petr jsou čtyři sourozenci ve věku od devíti do čtrnácti let. Paní Jitka je samoživitelka. Bydlí v podnájmu ve vesnici, odkud děti donedávna denně pěšky doprovázela do nedalekého města do školy. Rodina musí vyžít z dávek, protože skloubit péči o čtyři školáky se zaměstnáním se paní Jitce nedaří – a v době distanční výuky je to nemyslitelné.

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!
1. dubna 2021 Charita Česká republika

Sbírka na pomoc dětem: Charita představuje velikonočního Daránka!

Říkají mu Daránek. Jméno dostal podle darů, kterými pomáhá dětem. Je symbolem bezpečí domova, potřebné péče i rovných příležitostí na startu do života. Připojte se k velikonoční vlně dobrých skutků a podpořte jeho poslání, aby to ti nejmenší měli co nejlehčí. Charita Česká republika spouští výzvu pomoci s názvem Daránek dětem. Její výtěžek pomůže těm nejpotřebnějším: dětem, kterým v Česku hrozí sociální vyloučení.