Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Významné ocenění pro naši drahou kolegyni Teu Tihounovou

Zakladatelka české charitní mise v Zambii Tea Tihounová obdržela dnes v Praze in memoriam Cenu Gratias Agit. Z rukou ministra zahraničních věcí Tomáše Petříčka ji za ni převzala její maminka.

Lidé s postižením díky sociálnímu autobusu o výlety nepřijdou

Jaké služby sociální autobus Charity Nový Hrozenkov nabízí, pro koho je určený, kdo ho řídí a mnohem více se můžete dočíst v článku redaktora Valašského deníku.

Kartička pomoci v nesnázi. Informace, které záchranáři ocení

Charita Zlín = ruka podaná v nesnázích VI/1991 - VI/2019

U příležitosti ustanovení zlínské Charity připravila organizace dárek nejen pro uživatele poskytovaných služeb, ale také pro seniory a osoby se zdravotním či tělesným postižením, kteří doposud sociální a zdravotní služby nevyužívají. Důvod je velmi prostý. Každý se může dostat do nekomfortní situace, kdy je indisponován a potřebuje pomoc. Jenže to je mnohdy jediné, co ví ...

Na Lávce to vonělo bezovým květem

Klienti vyráběli pravý domácí bezový sirup.

Červnové charitní "tripy"

Vyjedeme do valašskomeziříčského muzea gobelínů a Květné zahrady v Kroměříži.

Bývalá ředitelka Ludmila Gottwaldová: Charita je magické místo, kde člověk pozná sám sebe

Nikdy neměla ambice stanout na vedoucí pozici. Přesto se ocitla v čele Charity Olomouc a za jejího bezmála dvacetiletého působení se organizace postupně rozvíjela. Celkové zkvalitnění a rozšíření služeb, rekonstrukce hlavní budovy ve Wurmově ulici a mnohé další počiny má na kontě Ludmila Gottwaldová. Jak rekapituluje své působení v Charitě, v čem udělala chyby a na co je pyšná?

Průvan v šatníku: operátorky call centra vybraly půl tuny oblečení

Zábřeh - Operátorky zábřežského call centra společnosti ČEZ Distribuce vybraly v rámci charitativní akce Průvan v šatníku 528 kilogramů oblečení, a navíc ještě několik sad nádobí a talířů i dětské hračky. Darované věci, kterých bylo o třetinu více než před rokem, bude Charita Zábřeh postupně rozdělovat těm nepotřebnějším.

Sbírka Kontejner pro  Zambii pomáhá i dětem z Cheshire Home

Chipata – Domov Leonarda Cheshire v Chipatě  již v minulosti žádal příznivce, aby ho podpořili a pomohli mu starat se o bezbranné, postižené a sirotky. V domově se věnují také rehabilitacím u dětí s různými fyzickými postiženími. Nyní tamním potřebným rozdal zdravotní pomůcky, invalidní vozíky, školní tašky či dětské oblečení John Zimba z Chiparamba Trust Organization. Tyto věci pocházejí z Kontejneru pro Zambii, který vyslala za moře Arcidiecézní charita Olomouc se sudoměřickými dobrovolníky a českými dárci.

Noc kostelů 2019

Pomáhejte s námi na Haiti a na Ukrajině

Náš výtěžek
29 828 910 Kč