ZÁPISKY Z HAITI

Klára s Josefem právě pomáhají na Haiti...

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Ve Vsetíně jsme oslavili Den seniorů

I tento rok mohli vsetínští senioři oslavit spolu s Masarykovou veřejnou knihovnou Vsetín a Charitou Vsetín již tradiční Den seniorů, který se uskutečnil ve středu 10. října ve velkém sále Domu kultury Vsetín.

Slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín

V podvečer ve čtvrtek 4. října 2018 se konalo slavnostní otevření zahrady Charity Vsetín na Horním náměstí, jejichž část prošla renovací. Vsetínská skupina Kateřina Mrlinová & spol., zazpívali několik písní ze svého repertoáru a navodili slavnostní atmosféru k tomuto odpoledni.

Polévka v originální keramické misce a dobrá vůle pomoci potřebným

Olomouc – Ve středu 10. října proběhl před olomouckou radnicí čtvrtý ročník Dne lidí bez domova. Vůně polévky, stovky originálních polévkových misek, které vyrobili klienti se zrakovým postižením firmy Ergones Tyflo Centra Olomouc, a především touha pomoci přilákala na Horní náměstí na tři stovky lidí. Výtěžek z prodeje polévek, který činil krásných 27 525 korun, poputuje na podporu Domova sv. Anežky na Svatém Kopečku u Olomouce. Akci upořádala již tradičně organizace Dobré místo pro život.

Na Vánoční balíčky se letos těší 414 chudých dětí z Ukrajiny

Chaloupka, ve které žijí dvě cizí rodiny. Nevede k ní silnice, cesta je bahnitá, plná děr. V ukrajinském Lopatynu takhle bydlí desetiletý Roman. Chlapec má Downův syndrom, rodina je velmi chudá, loni neměla doma ani vánoční stromeček. O to víc chlapci udělal radost Vánoční balíček. Čeští dárci mu poslali sportovní bundu, papírové skládačky a hakisak. Největší radost mu udělal fotbalový míč, se kterým si hned zakopal. A Roman nebyl jediný, kdo měl radost, usmívali se babička s dědečkem i sousedé. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 potřebných dětí, které zájemci z ČR mohou obdarovat. Je to o 73 dětí víc než loni.

Univerzita Palackého přivítala nové studenty. Na akci Meet UP nechyběla ani Dobrodruhá

Olomouc – "Přijď na akci MEET UP a zjisti kudy kam na univerzitě a v Olomouci!" To bylo pozvání Univerzity Palackého v Olomouci adresované novým studentům na začátku letošního zimního semestru. Na akci se kromě univerzitních studentských spolků a dalších organizací olomouckým studentům představila i charitní prodejna Dobrodruhá. Návštěvníkům nabídla prodej vybraného zboží z obchodu Dobrodruhá, bleší trh s oblečením z prodejny U Samaritána, knižní trh, SWAP koutek a servírování nápojů v Coffee Library do hrníčků od Samaritána.

V Hospici na Svatém Kopečku vzpomínali na své blízké

Svatý Kopeček - V Hospici na Svatém Kopečku bylo první říjnovou sobotu rušno. V dopoledních hodinách se konalo „Setkání spojené se vzpomínkou na zemřelé“...

Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá na Haiti. O víkendu tam zakusila zemětřesení

Haiti - O deštivém sobotním večeru udeřilo na severozápadě Haiti zemětřesení o síle 5.9 stupně Richterovy škály. Podle posledních informací je v zemi 12 mrtvých a přes 180 zraněných. Otřesy půdy pocítil i tým Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO), který do Karibiku přijel na měsíc zkontrolovat projekty Charity a uspořádat prohlídky a ošetření potřebných v odlehlých oblastech. Otřesy půdy se opakovaly i v neděli...

Dny duševního zdraví 2018

Začínající podzim nám zpříjemnila celorepubliková akce, která se koná k příležitosti Světového dne pro duševní zdraví. Významem téhle akce je za pomocí odborného a kulturního programu seznámit veřejnost s problematikou duševně nemocných.  Během svých skoro 30let se staly největší multižánrovou osvětovou kampaní o lidech s duševním onemocněním a duševním zdraví v České republice.

Den Charity 2018 ve Vsetíně: Mše svatá a setkání zaměstnanců při společném obědě

U příležitosti svátku Vincence z Paula, patrona charitního díla, který se řídil heslem "Málokdy lze vykonat něco dobrého bez námahy,“ se v neděli 23. září 2018 uskutečnila ve vsetínském kostele Nanebevzetí Panny Marie slavnostní mše svatá sloužená za Charitu, její zaměstnance, dobrodince i uživatele.

Pomáhejte s námi na Haiti a na Ukrajině

Chci se stát dobrovolníkem