Články, fotografie, videa

Ukrajina - nabízíte nebo potřebujete pomoc? Základní informace a kontakty (aktualizováno)
20. září 2022 Ukrajina - články

Na následujících řádcích zveřejňujeme základní přehled základního rozdělení aktivit Arcidiecézní charity Olomouc vč. kontaktů, skrze které lze v daných záležitostech komunikovat.

Kamion se zdravotními pomůckami vyrazil na Ukrajinu
27. září 2022 Ze zahraničí

Kamion se zdravotními pomůckami vyrazil na Ukrajinu

(Olomouc 27. 9. 2022) V pondělí 26. září večer odjela zásilka zdravotních pomůcek z Arcidiecézní charity Olomouc (ACHO) do logistického centra Karitas Kolomyja na západní Ukrajině. Šlo o zdravotní postele, matrace, invalidní vozíky, klozetová křesla, berle, francouzské hole, vycházkové hole, autolékárničky, bandáže a ortézy.

Zpěvačka Lucie Bílá prvním hostem nového podcastu ChariTALK – promluvila i o citlivých tématech
27. září 2022 Charita Česká republika

ChariTALK je název podcastového pořadu, jehož vysílání zahájila Charita Česká republika 27. září, v den, který čeští a moravští biskupové v roce 2008 oficiálně vyhlásili jako Den Charity. Prvním hostem u mikrofonu byla Lucie Bílá – zpěvačka a filantropka, známá svojí dlouholetou a nezištnou charitativní prací.

Dobročinná káva, výstava fotografií a běh pro hospic v Olomouci
27. září 2022 Charita Olomouc

Dobročinná káva, výstava fotografií a běh pro hospic v Olomouci

Olomouc - První týden v říjnu je již tradičně věnován podpoře mobilní hospicové péče. Celostátní kampaň DOMA pomáhá informovat širokou veřejnost, aby se potřebné odborné pomoci dostalo každému, kdo si přeje strávit závěr života DOMA se svými nejbližšími. V Olomouci se v rámci kampaně uskuteční běh pro hospic, dobročinný prodej kávy a moučníků, výstava fotografií profesora Jindřicha Štreita a online soutěž o nejzajímavější recept.

Život je konečný a smrt je jen předěl
27. září 2022 Charita Olomouc

Život je konečný a smrt je jen předěl

Dřív ani nevěděla, že práce pastoračního pracovníka a nemocničního kaplana vůbec existuje. Teď pomáhá vážně nemocným lidem v posledních okamžicích života. „Setkání s klienty jsou náročná, často ale i moc krásná. Je to takový mix všech emocí. Někteří mají strach a obavy a potřebují utěšit. Z některých je cítit pokora a radost za prožitý život. Často si při práci uvědomím mnoho věcí, které mi pomáhají vyrovnat se s vlastním životem i s tím, jak k němu přistupovat,“ říká o své práci Jana Březinová.

Deštivá sobota přilákala návštěvníky na streamované debaty Charity Česká republika
23. září 2022 Charita Česká republika

Vnést život do veřejného prostoru, přiblížit náhodným kolemjdoucím i cíleně přicházejícím návštěvníkům svoji dlouhou historii, představit jim svoji současnost, a především nechat je Zažít město jinak se v sobotu 17. září na Jungmannové náměstí v Praze pokusila letos poprvé také Charita Česká republika. Mimořádně deštivé počasí ale zahnalo diváky do tepla domovů, a tak byl zájem o naši prezentaci patrný spíše na streamu než v terénu.

Vyhlášena sbírka: Daruj spacák, daruj teplo!
21. září 2022 Charita Veselí nad Moravou

Vyhlášena sbírka: Daruj spacák, daruj teplo!

S příchodem chladného počasí , opět vyhlašujeme sbírku Daruj spacák, daruj teplo.