Pomoc dětskému domovu Bortnyky (darovací formulář)

Arcidiecézní charita Olomouc podporuje Dětský domov pro chlapce „Živá perla“ v ukrajinské vesnici Bortnyky od roku 2005. Chlapci žijící v domově jsou sirotci nebo napůl sirotci, anebo pocházejí z rodin, kde byli rodiče zbaveni rodičovských práv. Proto se pro ně ředitel domova, pan Ruslan Markiv, od počátku snažil vytvořit dobrou atmosféru, která se k životu v rodině co nejvíc blíží. Jejich úspěšný model stojí na principech skutečného přijetí, formace a práce. Zkrátka tak, je to funguje v běžné rodině.

Po dvacetileté éře úspěšného rozvoje domova přišel rok 2022 a ozbrojený konflikt na Ukrajině. Dětský domov nebyl boji a ostřelováním přímo ohrožen, přesto se však ředitel Markiv rozhodl na základě opakovaných doporučení z mnoha stran uskutečnit přesun 28 dětí na bezpečnější místo, a to do České republiky, do obce Loukov.

Výzvy, kterým chlapci s panem Markivem čelí, ještě nejsou u konce. Děti potřebují vzdělání, zdravotní péči a mnoho z nich i péči psychologa. Obec Loukov a místní lidé je přijali s otevřenou náručí, ale ubytování není dlouhodobé. Vzhledem k tomu, že vývoj konfliktu na Ukrajině nelze předvídat, snažíme se pro Chlapce zabezpečit vhodné místo pro dlouhodobější pobyt na Svatém Kopečku u Olomouce. Mimochodem právě z důvodu zabezpečení komplexní odborné péče. Prostory společnosti ALSOL, které by zakrátko měly znít smíchem a křikem dětí, však zatím zejí prázdnotou. Potřebují pár stavebních úprav a je nutné je vybavit nábytkem a veškerým vybavením.

Obracíme se touto cestou na veřejnost s prosbou o pomoc s pořízením vybavení.

Pokud si s vyplněním formuláře nevíte rady, zavolejte nám na telefonní číslo 730 529 746 nebo 88Eo1Wd7cknDZ-4WH8pr5W7%WkvDRW7r.

I. Položky vybavení, které musíme pořídit v jednotných soupravách. Potřebujeme pomoci s financováním nákupů. V případě zájmu uveďte u položky částku Vašeho daru:

Finance zajištěné v kompletní rozpočtované výši. Děkujeme.

Schází zafinancovat: 14000 Kč.

Finance zajištěné v kompletní rozpočtované výši. Děkujeme.

II. Položky vybavení, které domovu lze darovat i fyzicky. Uveďte počet ks, které chcete darovat.:

Zbývá pořídit 30 ks.

Zbývá pořídit 15 ks.

Zbývá pořídit 10 ks.

Zbývá pořídit 20 ks.

Zbývá pořídit 18 ks.

Zbývá pořídit 40 ks.

Zbývá pořídit 1 ks.

Nádoby zajištěné. Děkujeme.

Zbývá pořídit 2 ks.

Kontaktní údaje dárce

(Budeme Vás kontaktovat pouze v případě nejasností.)

Adresa

(Uveďte, prosíme, vše, co považujete za důležité)

osmplussedm=

Pozn.: položky označené * jsou povinné.