ACHO se připojuje k materiální sbírce pro uprchlíky v Řecku
26. února 2016 ACHO

ACHO se připojuje k materiální sbírce pro uprchlíky v Řecku

Arcidiecézní charita Olomouc se připojila k materiální sbírce vyhlášené Diecézní charitou Brno na pomoc uprchlíkům v Řecku. Sběrná místa jsou v jednotlivých Charitách olomoucké arcidiecéze. Diecézní charita Brno, s pověřením Charity ČR, vyhlásila sbírku v pondělí 15. února 2016.

Materiální i peněžní dary budou použity na okamžitou pomoc v partnerských organizacích Caritas Řecko a na Sociální dobrovolnické klinice a lékárně v Athénách (Caritas Hellas, Athens Social Solidarity Clinic and Pharmacy). „Na seznamu potřebných věcí jsou dětské pleny, nově zakoupený zdravotnický materiál, sušené kojenecké mléko a trvanlivé potraviny s datem minimální trvanlivosti do září 2016. Dále sbíráme jarní i letní oblečení pro děti i dospělé včetně obuvi,“ sdělil vedoucí humanitárního oddělení ACHO Martin Zamazal.

Příliv běženců na trase z Turecka do Řecka v posledních dnech značně zesílil. Jen od úterý do pátku jde o nárůst více než 11 tisíců uprchlíků. Pokračovat v cestě do Evropy však mohou pouze lidé ze Sýrie, Iráku a Afgánistánu. Ostatní se vrací zpět do Atén, kde stoupá potřeba humanitární pomoci. Kamion s materiální výpomocí by měl do Řecka vyjet v průběhu měsíce března až dubna.

Na pomoc uprchlíkům v Řecku lze přispět i finančně na účet Arcidiecézní charity Olomouc.

Konto pro pomoc lidem v nouzi: 115-1060670297/0100

Eva Štefková