Jak pomáhat s Charitou. Dozvěděli se na letní škole
9. září 2016 ACHO

Jak pomáhat s Charitou. Dozvěděli se na letní škole

Olomouc – Letní škola rozvojové spolupráce lákala ve čtvrtek 8. září nejen na zajímavé přednášky. V prostorách přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého se uskutečnil i minimarket neziskových organizací. Arcidiecézní charita Olomouc studentům přiblížila, jak mohou pomoci potřebným...

Mimořádná událost, jako je povodeň či vichřice, Haiti, Ukrajina nebo Tříkrálová sbírka. Zde všude se mohou realizovat dobrovolníci při Arcidiecézní charitě Olomouc. „Právě teď před odletem na Haiti překládáme dopisy od adoptivních rodičů, které pak doručíme jejích dětem. Uvítali bychom tak francouzštináře,“ uvedla koordinátorka projektů na Haiti Klára Löfflemannová. Další lidé dobré vůle mohou pomoci i s administrativními úkony či tříděním dopisů, přání nebo vysvědčení od haitských dětí. Vítáni jsou také ti, kteří se s Charitou vydají mezi děti a mladé s workshopem nebo pomohou při prezentaci na veřejnosti.

Na Ukrajině je možné pomáhat také s administrativní úkony nebo při tradiční akci Vánoční balíček. V létě zase dobrovolníci míří na letní tábory na Ukrajinu, kde se naplňují volný čas dětem ze sociálně slabých rodin či dětských domovů.

Případní dobrovolníci se našli i při Letní škole rozvojové spolupráce. Kolonky v tabulce kontaktů se tak začaly plnit.

Karolína Opatřilová, ACHO

ACHO na Letní škole rozvojové spolupráce ACHO na Letní škole rozvojové spolupráce ACHO na Letní škole rozvojové spolupráce ACHO na Letní škole rozvojové spolupráce