Zemřela spoluzakladatelka Charity v Uherském Hradišti, Anna Konvalinková Zobrazit fotogalerii
30. ledna 2024 Z Charit

Zemřela spoluzakladatelka Charity v Uherském Hradišti, Anna Konvalinková

V úterý 30. ledna 2024 obklopena svými nejbližšími, zemřela po dlouhé a těžké nemoci milující maminka 5 dětí, babička a partnerka, spoluzakladatelka Oblastní charity Uherské Hradiště, dlouholetá radní Města Uherské Hradiště, ale především dobrá duše, Anna Konvalinková.

Jejím životním mottem bylo: „Dělej druhým to, co chceš, aby oni dělali tobě.“ A podle něj se také řídila.

Zpráva o odchodu Aničky Konvalinkové na věčnost nás hluboce zarmoutila. Při této příležitosti dovolte, abych ji ostatním připomenul, a vzpomenul na ni především jako na člověka.
Byla vždycky ochotná nasadit veškerou svou energii a schopnosti na pomoc druhým lidem. Byla „chariťákem“ tělem i duší a její podíl na vybudování Charity Uherské Hradiště i charitního díla v širším měřítku je nesmazatelný. Vždy byla připravená se podělit o svoje zkušenosti a vědomosti a já osobně jsem od ní hodně ve svých začátcích čerpal. Za svoji práci obdržela mnohá ocenění, která brala s pokorou a nikdy nezapomněla připomenou podíl ostatních spolupracovníků a kolegů.
Milá Aničko, věříme, že jsi teď už na tom nejlepším místě – v Boží náruči, kam Tě svými modlitbami a prosbami doprovázíme. Díky za všechno.“
Jménem všech kolegů, bývalých i současných, Václav Keprt, ředitel Arcidiecézní charity Olomouc

Anna Konvalinková byla spoluzakladatelkou a první ředitelkou Oblastní charity Uherské Hradiště. V roce 2001 předala tuto funkci Ing. Jiřímu Jakešovi. V dalších deseti letech byla jeho pravou rukou a také nadšenou dobrovolnicí. Za její přínos pro vznik a rozvoj sociálních služeb v Uherském Hradišti i v celém regionu jí byla v roce 2010 udělena Cena města Uherské Hradiště. Usměvavá, milá, jedinečná žena, která zanechala nesmazatelnou stopu nejen v Charitě Uherské Hradiště, ale v srdcích nás všech, kteří jsme měli tu čest se s ní setkat.

Marek Navrátil

PR pracovník, koordinátor Tříkrálové sbírky