Světlo a teplo pro Ukrajinu pokračuje
25. října 2023 Ukrajina - články

Světlo a teplo pro Ukrajinu pokračuje

(Aktualizováno) Na Ukrajinu na konci října vyrazily hned dva kamiony s tisícem kusů mobilních plynových kamen a stejným počtem opakovaně plnitelných láhví na propan butan. Celý náklad byl dopraven do Charity Kolomyja, odkud probíhala další distribuce. Blížící se zima nás nutíla začít s pomocí co nejdříve. Následovat budou nákupy elektrocentrál (generátorů). Až uhodí silné mrazy bude se pomáhat obtížněji a leckde na to již může být pozdě. Prosíme veřejnost o finanční podporu našich nákupů topidel a elektrických generátorů. SBÍRKA i tato forma naší pomoci POKRAČUJÍ.

 

Veřejná sbírka na pomoc Ukrajině
číslo účtu: 4030207/0100

v případě potřeby zde najdete QR kód platby (QRplatba).

Na Ukrajinu jsme za rok trvání tohoto projektu dopravili 642 generátorů, 501 mobilních plynových kamen vč. stejného počtu plnitelných lahví na PB. Nyní k nim přibylo dalších 1000 ks mobilních kamen. V rámci pomoci Světlo a teplo jsme na Ukrajinu dodali také 12 velkokapacitních vytápěných stanů. Tato pomoc byla zejména v zimních měsících vnímána jako velmi potřebná a užitečná. Proto jsme se s partnerskými Charitami na Ukrajině dohodli na jejím pokračování.

Kritická situace na Ukrajině způsobená agresí ruské armády, která i nyní ničí přímo zařízení na výrobu elektrické energie nebo zařízení s tím související např. prvky rozvodné sítě. V takto postižených místech to způsobuje dlouhodobé výpadky dodávek elektrické energie. Ty ohrožují zdraví a životy zejména civilního obyvatelstva. Tyto události se dějí napříč celou Ukrajinou. Na výzvu našich partnerských Charit na Ukrajině jsme proto vyhlásili sbírku na pořízení generátorů k nouzové výrobě elektřiny a před zimou také na pořízení plynových kamen použitelných k vytápění.

Prosíme proto i nyní veřejnost, aby podpořila naši finanční sbírku na nákup a dopravu elektrocentrál pro Ukrajinu. Dary lze zasílat na bankovní účet číslo: 4030207/0100 (odkaz na QR CODE).