My díky Vaší podpoře můžeme pomáhat a Vy získáte originální diář
6. srpna 2020 Aktuálně-rubrika

My díky Vaší podpoře můžeme pomáhat a Vy získáte originální diář

Charitní diář pro rok 2021 zaujme velmi osobitým vzhledem. Týden po týdnu Vás, nebo Vaše blízké potěší originální dětské kresby doplněné autentickými citacemi. Pořízením charitního diáře v hodnotě 300 Kč přispějete celou částkou na humanitární projekty Arcidiecézní charity Olomouc na Haiti a Ukrajině.

Na Ukrajině jsme začali působit v roce 1991.  Tato země, ležící ve východní Evropě, zápolí s chudobou, korupcí a odlivem velkého množství obyvatel do zahraničí. Aktuálně ji paralyzuje ozbrojený konflikt na východě země. Část získaných příspěvků za diář pomůže financovat projekt „Studijní fond“ díky němuž mohou studovat na ukrajinských vyšších odborných školách a vysokých školách i sociálně slabí studenti. Jsou mezi nimi i ti, kteří opouští dětské domovy. Jsme pro ně podporou v začátku samostatného života.

Haiti, země v srdci Karibského moře, kde nefunguje školství, zdravotnictví ani sociální systém a lidé se zde potýkají s bídou, nedostatkem pitné vody a absencí základní zdravotní péče. Zde Arcidiecézní charita Olomouc pomáhá od roku 2005. Jedním z projektů na Haiti je „Střecha nad hlavou“, jehož prostřednictvím pomáháme Haiťanům k lepším životním podmínkám. Právě na tento projekt bude určena část darů, které obdržíme za Charitní diář.

V případě, že se rozhodnete získat krásný a nezvyklý diář pro sebe nebo Vaše blízké, anebo potěšit originálním dárkem své obchodní partnery nebo zákazníky a zároveň pomoct potřebným, kontaktujte nás na adrese info@acho.charita.cz. Nevystavujeme faktury, ale můžeme Vám alespoň poskytnout potvrzení o zaslání daru https://www.acho.charita.cz/potvrzeni-o-daru/. V případě objednání více než 10 ks je poštovné zdarma.

Více také v reportáži TV Noe: https://www.youtube.com/watch?v=kAKjwRIDgM0&feature=youtu.be

Marek Navrátil

PR pracovník, koordinátor Tříkrálové sbírky