Haiti - Všechny barvy naděje

3. 2. 2020, 09:27 - 28. 2. 2020, 09:27 Vědecká knihovna v Olomouci Beseda, Akce pro veřejnost, Výstava

Olomouc – Dříve Perla Karibiku, nyní nejchudší země západní polokoule. Haiti. Život tamních obyvatel vykreslí v únoru v olomoucké vědecké knihovně velkoformátové fotografie Jiřího Pasze a také přednáška Kláry Lőffelmannové, která pomáhala přímo v terénu.

Jak zamává s obyčejnými lidmi bída, nedostatek pitné vody a zdravotní péče, nefunkční vláda a přírodní katastrofy? A co barvitost, zpěv, tanec a radost z přítomnosti, které obohacují nejen Haiťany, ale i nás… Akce se uskuteční při příležitosti 10. výročí od ničivého zemětřesení. Co se od té doby na Haiti změnilo…

Výstava Všechny barvy nadějeVERNISÁŽ výstavy Všechny barvy naděje aneb jak Haiti nepřichází o školáky (autzor J. Pasz) – 3. února v 17 hodin v Galerii Biblio, Bezručova 2

Výstava potrvá do 28. února.

Přednáška Jak se žije na HaitiPŘEDNÁŠKA Kláry Lőffelmannové, která pomáhala přímo na Haiti pod hlavičkou Arcidiecézní charity Olomouc. Ví, jaké to je, když se třese země a jak vypadá krajina poničená hurikánem – 19. února v 17 hodin, přednáškový sál, Bezručova 3

Marek Navrátil

PR pracovník, koordinátor Tříkrálové sbírky