Pacienti a lékaři nemocnice na Ukrajině mají lepší podmínky. Díky!
5. srpna 2019 ACHO

Pacienti a lékaři nemocnice na Ukrajině mají lepší podmínky. Díky!

Olomouc, Nikolské – České postele s nočními stolky, sterilizátory i CombiSety na operační sály pomáhají už v těchto dnech v nemocnici v ukrajinském Nikolském. Město se nachází v Doněcké oblasti, kterou zasáhl ozbrojený konflikt. Vybavení poslala na Ukrajinu koncem července Arcidiecézní charita Olomouc se svými dárci.

Potřebné věci rozdělila na místě Charita Mariupol. „Nemocniční lůžka, noční stolky, matrace a zdravotnické CombiSety nyní využívají v Ústřední okresní nemocnici v Nikolském. Podařilo se tak zlepšit podmínky pro tamní pacienty i lékaře. Upřímně děkujeme našim kolegům z Arcidiecézní charity Olomouc za jejich podporu a pomoc lidem na východě Ukrajiny,“ děkuje zástupce ředitele Charity Mariupol Evhen Čako. Charita Mariupol poskytuje materiální a psychologickou pomoc dětem, dospělým, ale i celým rodinám, které prchly před válečným konfliktem. Dále pomáhá lidem v nouzi a poskytuje zdravotní a pečovatelské služby.

Arcidiecézní charita Olomouc vypravila kamion s materiální pomocí o hmotnosti téměř 7 tun koncem července. Kromě vybavení do ukrajinské nemocnice v kamionu přepravili také pracovní boty, dětskou obuv a berle. „S Mariupolskými spolupracujeme už tři roky, v minulosti jsme podpořili například charitní jídelnu, kde se stravovali lidé v nouzi a vnitřně vysídlení,“ dodává za Arcidiecézní charitu Olomouc koordinátorka projektů na Ukrajině Khrystyna Novodvorska.

Děkujeme našim dárcům...

Postele a sterilizátory dodala Krajská nemocnice Tomáše Bati.

CombiSety poskytla firma Hartmann ve spolupráci s Charitou Znojmo.

Berle dodaly jednotlivé Charity z Arcidiecéze olomoucké.

Boty jsou od firem Prabos a Z- Style.

Karolína Opatřilová, Arcidiecézní charita Olomouc

Foto: Archiv Charity Mariupol