Ostatní diecéze

Lidé z Brodska poslali uprchlíkům 50 pytlů oblečení
22. března 2016 Ostatní diecéze

Lidé z Brodska poslali uprchlíkům 50 pytlů oblečení

Celkem 50 pytlů oblečení věnovali lidé v rámci materiální sbírky, kterou v Uherském Brodě a několika dalších obcích Uherskobrodska uspořádala Oblastní charita Uherský Brod. Příliv běženců na trase z Turecka do Řecka totiž v minulých týdnech značně zesílil. Pokračovat v cestě do Evropy však mohou pouze lidé ze Sýrie, Iráku a Afghánistánu. Ostatní se vrací zpět do Atén, kde stoupá potřeba humanitární pomoci. Kamion s materiální výpomocí by měl do Řecka vyjet v průběhu dubna.

Uherskobrodsko: postní almužnu naplnilo 640 kilogramů
21. března 2016 Ostatní diecéze

Uherskobrodsko: postní almužnu naplnilo 640 kilogramů

„Postní sbírka není jen o potravinách, ale především o pochopení vůči potřebným,“ říká František Bílek. Pomoci lidem v sociální nouzi – to je cíl v pořadí druhé postní sbírky potravin, která se i letos konala na Uherskobrodsku. Lidé mohli potravinami přispět potřebným ve dnech 7. až 10. března a to celkem na 26 kontaktních místech ve 24 obcích regionu. Sociálně slabým přispěli celkem 640 kilogramy potravin, ale i drogistického zboží.

Uherský Brod: Lidé bez domova se už mrazu bát nemusí
22. února 2016 Ostatní diecéze

Uherský Brod: Lidé bez domova se už mrazu bát nemusí

Pro lidi bez střechy nad hlavou z Uherského Brodu a okolí už nemusí být nepřízeň počasí strašákem ani ohrožením na zdraví či dokonce životě. Díky efektivní spolupráci mezi Městem Uherský Brod a Oblastní charitou Uherský Brod vznikla na Vazové ulici v Uherském Brodě nová noclehárna pro osoby bez přístřeší...