Mimořádné události - články

Povodně, zemětřesení… Pomoc při mimořádných událostech
2. května 2016 Mimořádné události - články

Povodně, zemětřesení… Pomoc při mimořádných událostech

Charita své poslání uskutečňuje nejen prostřednictvím bohaté sítě sociálních a zdravotnických služeb, ale rovněž prostřednictvím materiální, humanitární a rozvojové činnosti u nás i v zahraničí. Je připravena pomoci v případě živelných pohrom, katastrof, havárií i válečných konfliktů, při nichž lidé často bojují o holé životy. OSN uvádí, že v posledních dvaceti letech připravily přírodní katastrofy o život na 600 000 lidí. O poskytování pomoci při mimořádných událostech s vedoucím humanitárního oddělení ACHO Martinem Zamazalem...

Humanitární pracovníci jsou na místě. Report z Donbasu
21. listopadu 2015 Mimořádné události - články

Humanitární pracovníci jsou na místě. Report z Donbasu

Dne 20. 11. 2015 dorazil humanitární konvoj složený z humanitárních pracovníků ACHO, DCHOO, Caritas Ukraine, Caritas Internationalis a Caritas Germany v doprovodu vojáků CIMIC do vesničky  Čemarlyk v Doněcké oblasti ležící přímo v bojové linii, která byla při bojích několikrát zasažena.

„O uprchlíky se brodská Charita dobře stará“, říkají zasvěcení
30. září 2015 Mimořádné události - články

„O uprchlíky se brodská Charita dobře stará“, říkají zasvěcení

O celkem 32 uprchlíků, převážně Syřanů, se od počátku září do dnešních dnů postarali pracovníci uherskobrodské Oblastní charity.

27. února 2015 Mimořádné události - články

Charita je po tragédii v Uherském Brodu připravena pomáhat

Oblastní charita Uherský Brod je od prvopočátku tragédie v kontaktu se starostou města. Nabízí konkrétní pomoc a podporu pro všechny, kterých se tragédie dotkla. Pomoc se ale bude uskutečňovat až na požádání koordinátora této pomoci, kterým je policejní psycholog.

Ohlédnutí za vánočními Vrběticemi
8. ledna 2015 Mimořádné události - články

Ohlédnutí za vánočními Vrběticemi

Oblastní charita Uherský Brod i během Vánoc vařila jídlo nejen pro své strávníky a strávníky svých sociálních služeb na Uherskobrodsku, ale také pro policisty, pyrotechniky, hasiče a záchranáře, kteří slouží ve Vrběticích při ostraze areálu vybuchlého muničního skladu. Přinášíme Vám dílčí ohlédnutí za těmito aktivitami.

15. den u Vrbětic
31. října 2014 Mimořádné události - články

15. den u Vrbětic

Oblastní charita Uherský Brod poskytla základním složkám IZS do Vrbětic k 30. říjnu již celkem 1410 porcí teplé stravy, 240 litrů kávy a 480 litrů čaje. Tato čísla sama o sobě ilustrují velikost a náročnost celého zásahu. Charita jako podpůrná složka si v něm zatím vede na výbornou. Náklady na tuto aktivitu nese IZS,

20. října 2014 Mimořádné události - články

Spolupráce při pomoci po výbuchu muničního skladu pokračuje

Vedle Charity Uherský Brod se do podpůrných aktivit zásahu zapojila Charita Slavičín. Prozatím jde ze strany Charity o pomoc týmu zasahujících hasičů a policistů.