Jak se mají vánoční balíčky po odevzdání na Charitě
5. října 2023 Ukrajina - články

Jak se mají vánoční balíčky po odevzdání na Charitě

Běží již 15 ročník Vánočního baličku. Dětí z databáze již překotně ubývá. Každý den se hlásí další dárci, kteří chtějí na Ukrajinu poslat svůj vánoční balíček a tím také velkou radost a štěstí některému z dětí. U tohoto článku nyní zveřejňujeme krátký klip, abyste se mohli podívat, co se s dárky děje po jejich odevzdání na Charitě. Třeba i tyto obrázky pomohou někomu k rozhodnutí darovat dárek jednomu dalšímu dítěti. Pokud se Vám náš projekt vánoční balíček a možná i klip líbí, řekněte o tom určitě svému okolí.

Jak si dárce rezervuje dítě v databázi a jak má připravit a odevzdat balíček jsme popisovali v předchozích článcích. Veškeré informace k postupu a databázi dětí je k dispozici na webu https://darek.charitaproukrajinu.cz/index.php.

Níže Vám nabízíme video, abyste se mohli podívat, co se s dárky děje po jejich odevzdání na Charitě. Rádi i touto cestou děkujeme hudební manažerce Michaele Bókové, která nám ke klipu poskytla hudební doprovod.

Je-li k videu třeba i průvodních informací, pak prosím dovolte několik vysvětlujících vět:

Dárce svůj balíček po jeho přípravě a zabalení odevzdá na Charitě, která je mu nejblíže (viz. seznam Charit)

Tyto místní Charity pak balíčky předají na Arcidiecézní charitě Olomouc, která zabezpečuje logistiku a veškeré úřední, zejména celní procedury.

Zhruba v polovině listopadu na Ukrajinu odjede nákladní auto naložené balíčky. Potřebujeme dostatečnou rezervu, aby mohly proběhnout celní úkony, které se někdy mohou komplikovat.

Na Ukrajině se pak baličky rozdělí dle míst jejich distribuce a pak již zbývá jen jediné, rozdat je dětem.

Během předávání dárků probíhá fotografování, abychom tak mohli nejen trvale dokladovat, že balíčky jsou opravdu předávány na místo určení, ale také proto, aby i dárci měli možnost alespoň tímto způsobem „potkat se“ se svým obdarovaným dítětem.

Pokud jste si již rezervovali některé z dětí, děkujeme. Jestli ještě váháte, prosíme Vás o podporu této radostné aktivity. Databáze dětí, ještě stále obsahuje ty, kteří ještě své dárce nemají.

Jakékoli dotazy a informace Vám ráda poskytne koordinátorka projektu Kateřina Biolková (telefon: 739 52 62 44, email: katerina.biolkova@acho.charita.cz).

 

Ve videu použity autentické materiály z předchozích ročníků Vánočního balíčku.
Zdroj: Archiv ACHO; autoři: Michael Bujnovský a Kateřina Biolková.
Hudba použita díky laskavému svolení hudební manažerky Michaely Bókové.